اولین سالگرد ارتحال امام جمعه بهشهر حجتالاسلام والمسلمین حاج سید عربعلی جباری(ره) با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی روز پنجشنبه 19 تیر ماه برگزار گردید
همزمان با ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، مراسم اولین سالگرد ارتحال حجتالاسلام والمسلمین حاج سید عربعلی جباری(ره)، امامجمعه فقید بهشهر، با حضور پرشور مردم، علما و روحانیون منطقه، و با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در شهر بهشهر برگزار شد.
در این مراسم استاد مرتضی جوادی آملی با تسلیت ایام محرم و گرامیداشت مقام علمی و تبلیغی مرحوم جباری، ایشان را از مبلغان صادق و دلسوختگان مکتب اهلبیت علیهمالسلام دانست که عمر شریف خود را در مسیر نشر معارف قرآن و عترت صرف کردند.
استاد مرتضی جوادی آملی در بخشی از سخنان خود با اشاره به آیه شریفه «الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه و لا یخشون احدا الا الله» گفت: «عالمانی همچون مرحوم جباری(ره)، مصداق بارز این آیه شریفهاند که تنها از خدا میهراسند و صادقانه پیام الهی را به جامعه منتقل میکنند.»
ایشان با اشاره به جایگاه والای رسالت و مسئولیت پیامآوران دین در تاریخ انبیا، افزود: مبلغ دین بودن، ادامهدهنده مسیر انبیای الهی است؛ مسیری که با خون صدها هزار انسان بزرگوار هموار شده تا پیام حق به گوش بشر برسد. مرحوم جباری نیز در این مسیر پرتلاش بود و با زهد، علم، بیان رسا و روحیه ولایی خود، اثرگذارترین چهرههای تبلیغی در منطقه بهشهر بهشمار میرفت.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عظمت جایگاه رسالت در نظام آفرینش الهی، اظهار داشت: در حوزه رسالت، چالشها فراوان است و گزینش یک انسان برای دریافت پیام الهی، مسیری سخت، پرچالش و همراه با جانفشانیهای بسیار است. برای اینکه شخصی چون موسی کلیمالله ظهور کند، صدها هزار جان فدا میشود و تا رسول گرامی اسلام(ص) به معراج برسد، هزاران دل و جان در مسیر الهی قربانی میشوند.
ایشان با استناد به آیات قرآن کریم، مقام پیامبر اعظم(ص) را برترین جایگاه در میان انبیا دانست و گفت: رسول مکرم اسلام(ص)، مصطفای همه خلایق و سیدالمرسلین است؛ او نهتنها منتخب خدای سبحان است، بلکه حامل قرآن کریم، برترین کتاب آسمانی نیز میباشد. درک عظمت رسالت، در گرو فهم حقیقت توحید، معارف الهی و ارزش انسان در نظام تشریع است.
ایشان با تأکید بر اینکه رسالت الهی فقط با طهارت و صدق و اخلاص پذیرفته میشود، افزود: مقام رسالت، مقامی نیست که به هر کس داده شود. خداوند کسانی را که مطهر و مصفّا باشند، برای ابلاغ پیام خود برمیگزیند. ارزش انبیاء، به اندازه پیامی است که از سوی پروردگار دریافت کردهاند. از اینرو، رسول خدا(ص) بهسبب دریافت قرآن، در جایگاهی بینظیر قرار دارد.»
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی با اشاره به ویژگیهای مبلغ حقیقی دین تصریح کرد: مبلغ واقعی دین، جز از خدا نمیهراسد و سخنش در دل مردم مینشیند؛ همانگونه که مرسلین، جز از خدا نترسیدند و رسالات را بهدرستی ابلاغ کردند. امروز که عصر غیبت است، مبلغان دین، نظیران پیامبراناند و باید همچون آنان، رسالات الهی را با اخلاص و شجاعت ابلاغ کنند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به ایستادگی ملت ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، تأکید کرد: آنچه در این ایام بهروشنی مشهود بود، وحدت و همدلی مثالزدنی در میان آحاد مردم ایران بود؛ وحدتی که حاصل همافزایی میان قدرت سختافزاری مانند صلابت و توان موشکی، و سرمایههای نرمافزاری همچون ایمان، محبت، صفا، وطندوستی و غیرت دینی ملت است. این اقتدار چندلایه، برگرفته از فرهنگ عاشورا، رسالت، مقاومت و توحید است که از انبیا و اولیا به ما به ارث رسیده و امروز ایران اسلامی را به الگویی برای قدرت و صبر تمدنی در جهان بدل کرده است.