قوت و غنای حکمت متعالیه ـ جلسه 5
لازم به ذکر است دوره «قوت و غنای حکمت متعالیه» استاد مرتضی جوادی آملی، هر هفته دوشنبه ها ساعت 18:30 ، به صورت آنلاین برگزار می گردد.
شروع درس فقه استاد مرتضی جوادی از سال 1398 است. ایشان در مباحث خارج فقه خود به موضوع «اجتهاد و تقلید» و «ولایت فقیه» می پردازند. این جلسه درس هم اکنون در دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در خیابان صفائیه کوچه 19 برگزار می گردد.
مباحث خارج فقه - اجتهاد و تقلید ساعت شروع جلسه درس ساعت: 11 الی 12 روز های یکشنبه الی سه شنبه - علاقمندان به دروس استاد می توانند علاوه بر حضور به صورت مجازی در کلاس نیز شرکت نمایند.
شروع درس خارج اصول استاد مرتضی جوادی از سال 1393 بوده است. ایشان با محور قرار دادن کتاب شریف و قیم «کفایه الاصول» مرحوم آخوند خراسانی مباحث و نظرات خود را بیان نموده اند.
استاد مرتضی جوادی با حضور فعال در مباحث فلسفی و تدریس کتاب قیمّ «اسفار اربعه» ملاصدرا توانست است نظرات و مشرب خود را برای علاقمندان به مباحث فلسفی تبیین و تشریح کند. استاد طی سالیان متمادی تدریس کامل کتاب اسفار را ارائه کردند و پس از آن مجددا دور دوم این کتاب مهم فلسفی را آغاز کردند. بهرمندی از مباحث کتاب وزین «رحیق مختوم» از ویژگی های کلاس درس استاد می باشد.
مجموع دروس فلسفی ایشان قریب به ... جلسه است. این سلسله جلسات درس هم اکنون در دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، واقع در خیابان صفائیه کوچه 19 برگزار می گردد. علاقمندان به دروس استاد می توانند علاوه بر حضور به صورت مجازی در کلاس نیز شرکت نمایند.
درباره شناخت اجمالی عرفان بیان شده است؛ عرفان، شعبهای از فلسفه است که حکمت نظری و عملی را به هم آمیخته و راه شناخت و سلوک را از یافتههای باطنی به دست آورده است.
استاد مباحث عرفانی خود را با محوریت کتاب «الشواهد الربوبیه» پی گرفته اند. ایشان آرشیو نسبتا غنی و متعددی در این رابطه از خود بجای گذاشته اند
دانش شرح و تبیین آیات قرآن که از عهد نزول وحی با شخص پیامبر صلی الله علیه وآله آغاز شده و پس از رحلت آن حضرت، بتدریج بسط و تنوع یافته و گرایشها و روشهای مختلف در این حوزه پدید آمده است. استاد جوادی آملی مباحث متعددی در حیطه تفسیر قرآن ارائه کردند. از جمله این مباحث «شرح تفسیر القرآن الکریم» ملاصدرا می باشد.
این درس به تازگی توسط جناب استاد انتخاب و تدریس آن به صورت حضوری و مجازی در روز های شنبه – ساعت: 11 الی 12 برگزاری است.
سلسله سخنرانی های استاد در محافل عمومی و به مناسبت ایام خاص [سخنرانی های مناسبتی و دوره ای (ماه محرم الحرام، ماه مبارک رمضان، ماه ذی الحجه، ایام فاطمیه و همچنین مناسبت های ملی ...) و بیانات استاد در ویژه برنامه های مذهبی به مناسبت ایام خاص و ...
با توجه به گستردگی زمینههای علمی، جنبش نرمافزاری و نیاز روزافزون به تبادل نظر، تعمیق و گسترش مباحث علمی به ویژه اندیشههای نو در زمینه علوم انسانی با رویکرد اسلامی، برگزاری نشستهای علمی و تخصصی امری لازم و ضروری است. در این راستا استاد، با حضور در نشست های ملی و بین المللی با ایراد مقال یا مقالت، خود را ملزم دانسته تا در این عرصه ورودی جدی و اساسی داشته باشد.
در باره ویژگی های یک تحقیق مطالب بسیاری عنوان شده است. منطقی بودن، شفاف بودن، قابل دسترس بودن از جمله این موارد می باشد. اما از همه موارد مهم تر آن است که تحقیق باید با ظرافت و هنری خاص به سمع و نظر مخاطب برسد.
با توجه به گستردگی فعالیت های استاد در زمینه های مختلف از جمله فلسفه، تفسیر، عرفان، فقه و اصول و همچنین بهره مندی از آرشیو قابل قبول استاد، ضروری است تا چرخة فعالیت های پژوهشی و تحقیقی آثار ایشان بیش از پیش فعال گردد. با تدوین و عرضه آثار به مجامع حوزوی و دانشگاهی در تلاشیم تا نظرات استاد مرتضی جوادی آملی را به شکل مطلوب منتقل کنیم.
چند اثر از استاد مرتضی جوادی آملی تا بدین لحظه تقدیم جامعه علمی و نخبگانی گردیده است. از جمله این آثار می توان به کتاب «سیاست در حکمت متعالیه؛ شرح مشهد پنجم الشواهد الربوبیه» اشاره کرد. این کتاب در سال 1400 بعنوان اثر شایسته تقدیر معرفی گردید.
در عصر حاضر که می توان آنرا عصر «رسانه» در جهان نام گذاری کرد، پیش از هر گونه قضاوت عجولانه، ضرورت گفت و گو و سخن احساس می شود. ناگزیریم تا از هر گونه مناقشه و نزاع و هیاهو بی ثمر دوری کنیم.
استاد جوادی آملی یکی از پیشتازان عرصه گفتگو و بیان است. ایشان مصاحبه و مصاحبت را از حلقه های مفقود جامعه فعلی می داند. همچنین استاد خود مکلف می داند تا به این مهم، جامه عمل پوشد. از همین رو ایشان به صورت مستمر با جامعه پیرامونی (علمی و عمومی) در حال تبادل نظر و گفتگوست. یکی از مصادیق عینی این امر اهتمام ایشان به مصاحبه با خبرنگاران و خبرگزاری های مختلف است.
در این قسمت سعی شده تا اینفوگرافی هایی از جلسات درس استاد، دیدارها، سخنرانی ها و نشست های استاد، تهیه شده و جهت استفاده در اختیار قرار گیرد.
موشنگرافیک یا گرافیک متحرک، قطعه هایی از پویانمایی یا فیلم دیجیتالی است که توهم حرکت یا چرخش را ایجاد میکند و معمولاً برای استفاده در پروژههای چندرسانهای با صدا ترکیب میشود.
موشن گرافیک از دو واژه «موشن» و «گرافیک» ساخته شده و به معنای ساده، گرافیکی است که دارای حرکت است و برای انتقال پیام از قابلیتهای هر دو استفاده میشود.
از قابلیت های این تلویزیون اینترنتی، پخش دروس زنده استاد می باشد. هنگامی که از وب سایت تلویزیونی اینترنتی به برنامههای درخواستی دسترسی پیدا میکنید، میتوانید برنامهها را به آسانی تماشا نمایید.
دروس استاد همچنین از سامانه مجازی مرکز آموزش اسراء به صورت زنده پخش می گردد و علاقمندان می توانند از طریق لینک های ذیل در دروس استاد شرکت نمایند.
پادکست راهی آسان برای دستیابی به برنامههای دیجیتالی موجود در فضای مجازی و پخش آنها در زمان و مکان دلخواه است.
کاربران گرامی می توانند در این بخش به خلاصه برخی از مباحث استاد دسترسی پیدا کنند. محتواهای اینفوگرافیک برگرفته از سلسله جلسات سخنرانی علمی و مناسبتی و همچنین دیدار و نشست های استاد تهیه شده است.
کاربران گرامی می توانند در این بخش به خلاصه برخی از مباحث استاد دسترسی پیدا کنند. محتواهای اینفوگرافیک برگرفته از سلسله جلسات سخنرانی علمی و مناسبتی و همچنین دیدار و نشست های استاد تهیه شده است.
آرشیو مجموعه سخنرانی های تصویری استاد در موضوعات مختلف و مناسبت های ملی و مذهبی و همچنین کلیپ های ویدیویی، ویدئو گرافیک و ...
آیتالله جوادی آملی هرگز دانش خود را بر قرآن تحمیل نکرد
استاد مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد بینالمللی اسراء گفت: هنر آیتالله جوادی آملی در نگارش تفسیر «تسنیم» این است که...
دیدار جمعی از فعالان قرآنی بصره با استاد مرتضی جوادی آملی
جمعی از فعالان قرآنی شهر بصره از مؤسسة مجمع القرآن الکریم للتحفیظ والدراسات الإسلامیة با حجت الاسلام و المسلمین استاد...
سخنرانی استاد مرتضی جوادی آملی در همایش سیره امام کاظم (ع)؛ مقاومت و استکبار ستیزی
حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در همایش سیره امام کاظم علیه السلام؛ مقاومت و استکبار ستیزی، با موضوع:...
ترجمه، پل ارتباطی معارف اسلامی با جهان امروز / تأکید بر جهانیسازی فرهنگ قرآنی و معرفی مفاهیم دینی با زبان هنر و اندیشه
مدیر دفتر «سازمان ترجمه و نشر آثار حضرت علامه جوادی آملی دام ظله» و اعضای این سازمان با حجت الاسلام و المسلمین استاد...
آمار مجموعه دروس
شامل درسهای:
فقه، اصول، فلسفه، عرفان، تفسیر و ...
در سال 1354 وارد حوزه علمیه قم شد. پس از گذراندن دوره مقدمات وارد سطوح عالی شد. در این دوره نیز از نزد اساتیدی چون آیت الله اعتمادی، آیت الله محقق داماد و آیت الله صالحی مازندرانی بهره مند گردید. ایشان دوره خارج فقه و اصول را در محضر اساتید و اساطین حوزه علمیه قم همچون آیت الله العظمی وحید خراسانی، آیت الله العظمی شیخ جواد تبریزی، آیت الله العظمی فاضل لنکرانی تلمّذ کرد. وی ضمن حضور در دروس پدر بزرگوارشان حضرتآیت الله العظمی جوادیآملی دوره تفسیر، فلسفه و عرفان را نیز سپری نمودند. همچنین کتاب «الاشارات»، «القبسات»، «حکمۀ الاشراق» و سایر مباحث فلسفی را به صورت خصوصی نزد پدر فرا گرفتهاند.
1. مدیر گروه معارف اسلامی در دانشکده علوم پزشکی اراک سالهای 70-1367
2. مؤسسه تنظیم و نشرآثار امامخمینی(ره)
3. دانشگاه¬های اراک و آزاد قم
حجت الاسلام والمسلمین مرتضیجوادی آملی ضمن فعالیت¬های ذکر شده در مراکز علمی و پژوهشی کارنامة مدیریتی قابل قبولی نیز دارندکه بعضاً عبارتند از: 1. رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء 2. مدیر مدرسه علمیه امامحسن عسگری(علیهالسلام)- آمل 3. مدیر مؤسسه آموزش تخصصی عالی حوزوی امام حسن عسکری (علیه السلام) 4. رئیس پژوهشکده علوم وحیانی معارج 5. عضو مؤسس مجمع عالی حکمت اسلامی از زمان تأسیس 6.عضو کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی 7. مدیر مرکز نشر اِسراء 8. صاحب امتیاز و مدیر مسئول مجله تخصصی حکمت اسراء