03 06 2025 6014289 ID:
image
استاد مرتضی جوادی آملی در مراسم رونمایی از ساختمان جدید نمایشگاه دائمی مرکز نشر اسراء:

تأکید بر نقش تمدن‌ساز نشر اسلامی / زینت انسان، فکر و معرفت است؛ نه برج و آسمان‌خراش ​​​​​​​

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم رونمایی از ساختمان جدید مرکز نشر اسراء با حضور جمعی از مدیران، اندیشمندان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به معارف دینی برگزار شد. در این مراسم، استاد مرتضی جوادی آملی ضمن تبریک و تشکر از تلاش‌های صورت‌گرفته برای ایجاد این فضای فرهنگی، به تبیین جایگاه و نقش حیاتی نشر در...

پایگاه اطلاع رسانی اسرا: مراسم رونمایی از ساختمان جدید مرکز نشر اسراء و نمایشگاه دائمی مرکز نشر اسراء​​​​​​​ با حضور معاونین، مدیران، اندیشمندان، پژوهشگران و کارکنان این مرکز برگزار شد.

در این مراسم، استاد مرتضی جوادی آملی، رئیس مرکز بین‌المللی نشر اسراء، ضمن تبریک و قدردانی از تلاش‌های صورت‌گرفته در راه‌اندازی این فضای فرهنگی، به تبیین جایگاه و نقش حیاتی نشر در تمدن‌سازی اسلامی پرداخت.

 

ایشان در آغاز سخنان خود اظهار داشت: ایجاد این فضای باطراوت و فرهنگی با تلاش‌های فراوان از داخل و خارج کشور ممکن شده و شایسته قدردانی از همه عزیزانی است که در این مسیر سهم داشتند.

 

نشر، یکی از ارکان توسعه حقیقی

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به تحولات حوزه نشر در دنیای امروز، بیان داشت: نشر امروز یکی از محورهای عمده تمدن‌سازی است. دیگر نمی‌توان آن را در معنای سنتی‌اش خلاصه کرد؛ یعنی صرفاً کتابی نوشته و منتشر شود. نشر امروز نقشی زیرساختی در توسعه علمی، فرهنگی و اجتماعی دارد. جامعه‌ای که از نشر علوم و معارف بهره‌مند نباشد، نمی‌تواند پیشرفته تلقی شود.

وی افزود: در جهانی که آزادی اطلاعات به عنوان یک حق بشری شناخته شده، فرهنگ وحیانی ما گامی فراتر برداشته و افق‌های عمیق‌تری از معرفت و دانایی را پیش روی بشر گشوده است. نشر معارف الهی و قرآنی، رسالت ما در ساخت جامعه‌ای آگاه، پویا و متعهد است.

 

کتاب، زیربنای تمدن و رشد انسانی

استاد مرتضی جوادی آملی با انتقاد از کم‌توجهی به کتاب‌خوانی در جامعه تأکید کرد: توسعه واقعی با برج‌سازی، آسمان‌خراش‌ها و ظواهر پیشرفته حاصل نمی‌شود. کشورهایی هستند که با وجود ساختمان‌های پیشرفته، دچار فقر فرهنگی و انحطاط روابط انسانی‌اند. آنچه جامعه را توسعه‌یافته می‌سازد، اندیشه، معرفت و روابط انسانی صحیح است.

 

زینت انسان فکر و معرفت است، نه برج و آسمان‌خراش!

وی در ادامه اظهار داشت: تعبیری از حضرت استاد هست که «ساختمان‌ها و آسمان‌خراش‌ها، زینت زمین‌اند، نه زینت انسان. زینت انسان، فکر، اندیشه وحیانی و معرفت است». جامعه‌ای که از کتاب و علم فاصله بگیرد، از مسیر پیشرفت واقعی نیز باز خواهد ماند.

وی افزود: آنچه انسان را می‌سازد، اندیشه‌های ژرف، معارف الهی و نگرش‌های وحیانی است. نمونه‌ای از این حقیقت را در سفر اخیر حضرت آیت‌الله جوادی آملی به عتبات عالیات شاهد بودیم؛ سفری که نه‌تنها موجب نشاط در جامعه شد، بلکه به تقویت حوزه‌های دینی و احیای جلوه‌های انسانی در سطح جامعه انجامید. بسیاری از مردم گفتند که با دیدن تصاویر این سفر و عتبه بوسی حضرت استاد، ارتباط گرفتند و اشک ‌ریختند؛ اینها مظاهر تمدن انسانی‌اند. ما باید این سرمایه‌های معنوی و فرهنگی را بسازیم و تقویت کنیم.

 

سه دهه نشر معارف در اسراء

استاد مرتضی جوادی آملی، رئیس مرکز نشر اسراء، با اشاره به سابقه فعالیت‌های این مرکز، اظهار داشت: مجوز رسمی مرکز نشر اسراء به حدود ۳۴ سال پیش بازمی‌گردد. از نخستین اثر منتشرشده در سال ۱۳۷۰ با عنوان«اسرارالصلاة» از حضرت استاد، تاکنون صدها جلد کتاب منتشر شده است؛ از جمله ۸۰ جلد تفسیر تسنیم، ۲۰ جلد تفسیر موضوعی، مجموعه آثار فلسفی، عرفانی و اخلاقی، و همچنین شرح نهج‌البلاغه. این مجموعه آثار، گنجینه‌ای ارزشمند از معارف ناب دینی است که تاکنون در اختیار علاقه‌مندان، پژوهشگران و فرهیختگان قرار گرفته و در مسیر ترویج اندیشه دینی و تعمیق معرفت اسلامی نقش مهمی ایفا کرده است.

وی تأکید کرد: عرفان در مکتب حضرت آیت الله جوادی آملی، عرفانی تطهیرشده و آمیخته با قرآن است؛ عرفانی برخاسته از منابع شیعی که می‌تواند شایسته تمدن اسلامی باشد.

 

چالش‌ها و نگاه به آینده

در ادامه، استاد مرتضی جوادی آملی به چالش‌های حوزه نشر، به‌ویژه هزینه‌های سنگین تولید کتاب و شرایط دشوار بازار اشاره کرد و گفت: با وجود این شرایط، نشر اسراء تلاش کرده است خود را با نیازهای علمی جامعه هماهنگ کند و کتاب‌ها را با قیمت مناسب و دسترسی آسان در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: ساختمان جدید و نمایشگاه دائمی مرکز بین المللی نشر اسراء، صرفاً یک فضای فیزیکی نیست؛ بلکه نمادی است از اهتمام به نشر معارف حیات‌بخش. همان‌طور که درباره کتاب مفاتیح‌الحیات گفته شد که باید حامل نشانه‌های حیات علمی و فرهنگی باشد، این مجموعه نیز گامی دیگر در مسیر احیای فکر و فرهنگ دینی در عصر معاصر است.

​​​​​​​

دعوت به حمایت از مراکز نشر تمدن‌ساز

استاد مرتضی جوادی آملی در پایان سخنان خود، ضمن تقدیر و تشکر از تمامی دست‌اندرکاران، معماران و همکارانی که در ساخت و تجهیز این ساختمان نقش داشتند، تأکید کرد: این مجموعه با تلاش‌های صادقانه گروهی از افراد متعهد شکل گرفته و به فضل الهی به مرکزی پویا در عرصه نشر معارف اسلامی تبدیل خواهد شد.

وی همچنین خطاب به مسئولان کشور و متولیان فرهنگی اظهار داشت: امروز اگر سخن از توسعه فرهنگی و تمدن‌سازی اسلامی به میان می‌آید، باید به مراکز نشری که کار علمی و تحقیقی هم انجام می‌دهند، توجهی ویژه شود. انتظار می‌رود دولت و نهادهای مسئول، پشتیبانی از این نهادها را در اولویت قرار دهند؛ چراکه این مراکز، پایه‌گذاران تحول فکری و اخلاقی در جامعه‌اند.

​​​​​​​


دیدگاه شما درباره این مطلب
0 Comments